Asiakkaiden kokemuksia minusta terapeuttina

”Olet onnistunut paremmin kuin hyvin. Olet ollut hyvä ja luonnollinen. Ei ole näkynyt tai kuulunut ”jäykkyyttä” tms. Meillä on aikaisempaakin kokemusta parisuhdeterapiasta ja vasta nyt tuntuu, että olemme oikeiden asioiden äärellä sinun kanssa. Jos ei sinun kanssa saada suhdetta paremmalle tolalle niin ei kenenkään muunkaan kanssa.”

”Tulkkina toimiminen” on ollut hyödyksi. Rauhallisuus, lempeys ja ymmärrys, vaikka meillä on välillä kuohunut tunteet. Huolehdit että molemmat tulee kuulluksi. Hyvällä tavalla haastat molempia kuvailemaan omia tunteita monipuolisemmin ja selittämään tarkemmin. Jos meillä on huonompi tilanne eikä tiedetä mistä lähteä liikkeelle niin sujuvasti johdattelet keskusteluihin. Osaat saada semmoisen tasavertaisen ilmapiirin aikaiseksi, ei ole tarvinnut yhtään jännittää, että olisit ”asiantuntija siellä korkeammalla ja me pienet tavalliset pulliaiset täällä” Oot kyllä huikea, kiitos kun jaksat auttaa meitä!”

”Ansaitsit luottamuksen ja tunnuit helposti lähestyttävältä. Vaikka lapseni on sosiaalinen ja avoin perusluonteeltaan, niin hänkin puhui asioista, joista ei todennäköisesti olisi muille/muuten puhunut. Osasit kysyä oikeanlaisia kysymyksiä oikealla tavalla. Et ollut liian innokas, mutta aidosti kiinnostuneen oloinen ja jotenkin luontaisesti ”oikealla tavalla” empaattinen.”

”Osasit tulkita lastani ja suhtautua häneen sillä tavalla, että hän luotti sinuun eri tavalla kuin muihin. Osasit keskittyä olennaiseen ja löytää merkitykselliset asiat. Kysellä niistä uudelleen ja eri tilanteissa niin, että ikään kuin totuuksia ja tuntemuksia tuli esiin vahingossakin. Oikeanlaisia menetelmiä ja lähestymistapoja. Eikä kuitenkaan liian lempeää lässyttämistä vaan asiallista pohdintaa ja johdattelua asioiden äärelle. Vakuuttavaa.”

”Empatiallasi ja tavallasi kuunnella meitä tasapuolisesti ja nostaa aiemmin puhumiamme asioita peilin lailla esiin, on ollut ja on hyvin voimauttava vaikutus.”

”You have been brilliant. From an experience where we were judged and not heard, you showed compassion and listened to us without judgement. Your method and presence have been powerful and rewarding to our healing process. Your demeanour and professionality and human touch have allowed us to trust you and open up honestly without judgement or penalty, which was what we had been systematically affected by.”

”Minnamarian kanssa kemiat kohtasivat heti hyvin ja alusta asti oli luottavainen ja turvallinen olo työstää kipeitäkin mietteitä yhdessä. Minnamaria osasi antaa sopivasti tilaa, mutta täydensi ja vahvisti omia mietteitä oikeissa kohdin kysymyksillään. Pitkä kokemus ja aito välittäminen välittyi Minnamarian työskentelyssä mikä osakseen loi positiivista terapiakokemusta. Kokonaisuudessaan terapiakokemus Minnamarian kanssa oli lämmin, luottavainen ja vastaanottavainen. Suosittelisin mielelläni Minnamarian vastaaonottoa muillekin 🧡”